Kinetoterapie

Kinetoterapie Timisoara

      KINETOTERAPIA este terapia prin care se urmăreşte recuperarea unor funcţii diminuate ale organismului(posibil dobandite în urma unor suferinţe) sau creșterea nivelului funcţiilor acestuia, prin efectuarea unor programe individualizate de recuperare medicală.

Din punct de vedere știinţific, kinetoterapia este știinţa care se ocupă cu studiul mişcării organismelor vii şi al structurilor care redau mişcarea şi este o importantă ramură a medicinei.

Kinetoterapia crează, cu ajutorul exerciţiilor fizice, forme terapeutice individualizate atât profilactice (de prevenție), cât și curative şi de recuperare.

       Kinetoterapia profilactică cuprinde totalitatea metodelor şi mijloacelor de realizare a tratamentului prin care se urmareşte mentinerea unui nivel funcţional crescut, creşterea nivelului funcţional, aplicarea unor programe de prevenire sau apariţie a complicaţiilor în anumite boli cronice.

       Kinetoterapia recuperatorie reprezintă secţiunea cea mai importantă în programul de recuperare medicală, urmărind prin intermediul unor programe de exerciţii fizice individualizate:

- refacerea funcţiilor diminuate,

- creşterea nivelului funcţional,

- realizarea unor mecanisme compensatorii în cazul în care se întâlneşte necesitatea unei readaptări funcţionale prin tonifierea muşchilor adiacenţi, unuia care este artofiat, pentru ajuta la efectuarea mişcării executată în mod normal de acel muşchi.

Aplicabilitatea kinetoterapiei pe tipuri de afecţiuni:

  • aparatul respirator: insuficienţă respiratorie cronică
  • afecţiuni neurologice: accident ischemic tranzitor, neuropatie periferică, oboseală cronică, accident vascular cerebral, parestezii, paralizii, distrofie musculară,
  • afecţiuni ortopedice: entorse, fracturi, scolioze, cifoze, platfus, leziuni musculare, ligamentare, tentinose
  • afecţiuni nutriţionale: supraponderabilitatea sau obezitatea
  • afecţiuni cardiovasculare: atac ischemic tranzitoriu, accident vascular hemoragic, hipertensiune, ateroscreloză
  • afecţiuni reumatologice: artrită, artroză, spondilită anchilozantă, lupus eritematos sistemic, osteoartrită, gonartroză, coxartroză.

Kinetoterapia prin aria sa largă de acţiune este indicată tuturor vârstelor, putând fi aplicată atât la sugari şi bebeluşi, cât și la  gravide, adolescenţi și vârstnici. Ea fiind terapia care nu are contraindicații nici de vârstă, nici de boală, deoarece în cadrul unui cabinet specializat se va crea un program specific fiecarui detaliu în ceea ce priveste sănatatea pacientului la acel moment, acesta fiind sub observație pe toată perioada tratamentului.

Sunați-ne la 0720.873.498 pentru a face o programare.