Kinetoterapie

Kinetoterapie Timisoara

KINETOTERAPIA este terapia prin care se urmăreşte recuperarea unor funcţii diminuate ale organismului, posibil dobandite în urma unor suferinţe, sau cresterea nivelului funcţiilor acestuia, prin efectuarea unor programe individualizate de recuperare medicală.

Din punct de vedere stiinţific, kinetoterapia este stiinţa care se ocupă cu studiul mişcării organismelor vii şi al structurilor care redau mişcarea şi este o importantă ramură a medicinei.

Kinetoterapia crează cu ajutorul exerciţiilor fizice forme terapeutice individualizate atât profilactice (de prevenire), curative, cât şi de recuperare.

KINETOTERAPIA PROFILACTICĂ cuprinde totalitatea metodelor şi mijloacelor de realizare a tratamentului prin care se urmareşte mentinerea unui nivel funcţional satisfacător, creşterea nivelului funcţional, aplicarea unor programe de prevenire sau apariţie a complicaţiilor în anumite boli cronice.

KINETOTERAPIA DE RECUPERARE reprezintă secţiunea cea mai importantă în programul de recuperare medicală, urmărind prin intermediul unor programe de exerciţii fizice individualizate refacerea funcţiilor diminuate, creşterea nivelului funcţional, realizarea unor mecanisme compensatorii în cazul în care se întâlneşte necesitatea unei readaptări funcţionale (tonifierea muşchilor adiacenţi, unuia care este artofiat, pentru ajuta la efectuarea mişcării executată în mod normal de acel muşchi).

Aplicabilitatea kinetoterapiei pe tipuri de afecţiuni:

  • aparatul respirator: insuficienţă respiratorie cronică
  • afecţiuni neurologice: accident ischemic tranzitor, neuropatie periferică, oboseală cronică, accident vascular cerebral, parestezii, paralizii, etc
  • afecţiuni ortopedice: entorse, fracturi, scolioze, cifoze, platfus, leziuni musculare, ligamentare, tentinose
  • afecţiuni nutriţionale: obezitatea
  • afecţiuni cardiovasculare: atac ischemic tranzitoriu, ateroscreloză
  • afecţiuni reumatologice: artrită, artroză, spondilită anchilozantă, lupus eritematos sistemic, osteoartrită

Kinetoterapia prin aria sa largă de acţiune este indicată tuturor varstelor, putând fi aplicată la sugari şi bebeluşi, gravide, adolescenţi, vârstnici.

Sunați-ne la 0720.873.498 pentru a face o programare.