Masajul

Masajul

Masaj Timisoara

Deşi cunoscut încă din antichitate ca având un important rol în dezvoltarea armonioasă, educaţia implicând dezvoltarea minţii şi a corpului în aceasi măsură. Era folosit atât de luptători pentru a mări rezistenta, a controla oboseala şi a se simţi mai bine, cât şi de femei după îmbăiere pentru înfrumuseţare folosind uleiuri esentiale.

Dorinta este ca prin acest serviciu oferit cu profesionalism în cadrul cabinetului să readucem la viaţa o practica uitată de vreme îndelungată şi considerată, cu nu mult timp în urmă, un moft.

Masajul ar trebuii să aibă un rol important în viaţa noastră de zi cu zi prin toate formele sale practicate şi în cadrul cabinetului.

La noi în cabinet veţi beneficia de masaje profesionale, cu tehnici specifice fiecărui tip de masaj, în condiţii optime de igiena şi într-un ambient plăcut.

Masajul este insotit de aromaterapie prin uleiurile aromatice esentiale speciale folosite, caracteristice fiecărei afectiuni, si meloterapie folosind muzica specifică de relaxare care vine în completarea efectelor benefice ale masajului şi aromaterapiei.

Efectele masajului

Trăim într-un stres continuu, într-o agitatie completă, de aceea trebuie să avem grijă de noi. Masajul face parte din metodele plăcute şi accesibile de a ne reveni dupa o zi agitată. Efectele masajului se cunosc de foarte mult timp, şi totuşi multe persoane nu au cunostinţă despre acestea.

Cele mai importante efecte ale masajului sunt:

  • relaxarea fizică şi psihică
  • analgezic
  • sedativ
  • diminuarea hormonilor se stres
  • favorizeaza procesele de vindecare
  • activarea circulatiei sangvine si limfatice

Masajul nu trebuie făcut de oricine. Sunt tehnici bine studiate pe care nu le înveţi uitându-te cum execută cineva acele manevre sau citind din carti. Masajul trebuie efectuat de catre un specialist, deoarece acesta cunoaste particularităţile corpului uman şi va alege, în funcţie de obiective, tehnicile potrivite fiecăreia. Masajul, ca şi alte metode de relaxare folosite în cabinet (gimnastica medicală, fizioterapia) trebuie adaptat individului. Fiecare persoană are anumite particularităţi şi în funcţie de acestea se efectuează sau nu unele manevre ale masajului.

Fie ca ne referim la masajul terapeutic, de relaxare sau cel anticelulitic, el trebuie efectuat în condiţii optime de igienă, ambient placut. Pentru efecte mai bune, sedinţele de masaj sunt însoţite de aromaterapie şi meloterapie.

Tipuri de masaj

Masajul de relaxare

Masajul de relaxare este un masaj executat pe toată suprafaţa corpului(exceptand zona inghinală) cu o intensitate scazută si executat superficial. Superficialitatea se referă la profunzimea execuţiei tehnicilor. Avand ca beneficii detoxifierea corpului, tonifierea pielii, relaxarea muşchilor superficiali şi nu în ultimul rând relaxarea psihică.

Datorită “secolului vitezei” şi a adaptării la mediul acestuia, a cerinţelor de zi cu zi, atât pe plan profesional cât pe plan emoţional, avem cu toţii nevoie de relaxare. Cel mai plăcut mod în care ne putem relaxa este un masaj de relaxare executat profesional , într-un mediu plăcut şi igienic, cu uleiuri natural aromatice sau crème hidratante, ascultand o muzică relaxantă.


Masajul sportiv

Masajul sportiv este caracterizat printr-o intensitate şi o profunzime crescută, fiind executat pe aproape toata suprafaţa corpului, exceptând yona inghinală, capul, şi faţa anterioară a gâtului. Prin acest masaj se obţine o eliminare a acidului lactic produs de musculature pe durata unui effort crescut, în timpul antrenamentelor , sau a unui loc de munca solicitant sau stresant.

Este un mod foarte indicat şi în acelaşi timp efficient de de accelerare a recuperării muşchilor după efort. S-a demonstrate ştinţific că în timpul unui efort de intensitate crescută fibrele musculare se rup. Şi prin masajul sportive executat cu crème specific se obţine eliminarea acidului lactic, inclusive din muşchii profunzi, şi prin accelerarea circulaţiei sangvine grabind oxigenarea la nivelului ţesutului muscular determinând sudarea fibrelor musculare într-un ritm mai alert.


Masajul anticelulitic

Masajul anticelulitic este un masaj de intensitate mesie si crescută cu o profunzime scăzută, putând fi executat pe urmatoarele zone ale corpului:aripioarele superioare feselor, fese, coapse posterior şi anterior, abdomen, braţe.

Este masajul prin care se urmareste spargerea şi eliminarea celulelor de grasime care dau aspectul de coajă de portocală. Cu ajutorul masajului şi a cremelor şi uleiurilor specific acestui tip de masaj se obtine distrugerea grăsimilor, absorţia lor de carte muschi penrtua fi consummate c şi “combustibil” şi eliminarea lor cu ajutorul cresterii vitezei de circulaţie venoase a sângelui.


Masajul terapeutic

Masajul terapeutic este un masaj cu intensitate şi profunzime crescute, combinat cu presopunctură , şi poate fi executat pe toata suprafaţa corpului (exceptând zona inghinală).

Acesta este un masaj indicat tuturor, exceptand bebeluşi. Sincer până în acest moment nu am întâlnit nici o persoană care să nu resimtă problem, cel puţin pe o zonă a corpului.

Sunați-ne la 0720.873.498 pentru a face o programare.