Masajul

Masajul a fost cunoscut și folosit încă din antichitate ca având un important rol în dezvoltarea armonioasă, implicând dezvoltarea minţii şi a corpului în aceasi măsură. Era folosit atât de luptători pentru a-și crește rezistenta, a-și controla oboseala şi a se simţi mai bine, cât şi de femei după îmbăiere pentru înfrumuseţare folosind uleiuri esentiale.

Dorinta este ca prin acest serviciu oferit cu profesionalism în cadrul cabinetului să readucem la viaţa o practică uitată de vreme îndelungată şi considerată, cu nu mult timp în urmă, un moft.

Masajul ar trebuii să aibă un rol important în viaţa noastră de zi cu zi, deoarece este cea mai la îndemană formă de recreere atât după perioade stresante, cât și după efort epuizant. La noi în cabinet veţi beneficia de masaje duse la nivel de artă, cu tehnici specifice fiecărui tip de masaj, în condiţii optime de igiena şi într-un ambient plăcut.

Masajul este insotit de aromaterapie prin uleiurile aromatice esentiale speciale folosite, caracteristice fiecărei afectiuni, si meloterapie folosind muzica specifică de relaxare care vine în completarea efectelor benefice ale masajului şi aromaterapiei.

  • Efectele masajului

Trăim într-un stres continuu, într-o agitatie completă, de aceea trebuie să avem grijă de noi. Masajul face parte din metodele plăcute şi accesibile de a ne reveni după o zi agitată. Efectele masajului se cunosc de foarte mult timp, şi totuşi multe persoane nu au cunostinţă despre acestea.

Cele mai importante efecte ale masajului sunt:

- relaxarea fizică şi psihică

- analgezic

- sedativ

- diminuarea hormonilor se stres

- favorizează procesele de vindecare

- activarea circulatiei sangvine

- drenaj limfatic

- tonifierea pielii

- relaxarea fasciei

- stimularea producerii cortizonului la nivelul tenului

Masajul nu trebuie făcut de oricine. Sunt tehnici bine studiate pe care nu le înveţi uitându-te cum execută cineva acele manevre sau citind din carti. Masajul trebuie efectuat de către un specialist, deoarece acesta cunoaste particularităţile corpului uman şi va alege, în funcţie de obiective, tehnicile potrivite fiecăruia. Masajul, ca şi alte metode de relaxare folosite în cabinet (gimnastica medicală, fizioterapia) trebuie adaptat individului. Fiecare persoană are anumite particularităţi şi în funcţie de acestea se efectuează sau nu anumite manevre ale masajului.

Fie ca ne referim la masajul terapeutic, de relaxare, sportiv, de drenaj sau cel anticelulitic, el trebuie efectuat în condiţii optime de igienă și un ambient plăcut. Pentru efecte mai bune, sedinţele de masaj sunt însoţite de aromaterapie şi meloterapie.

  • Tipuri de masaj

      -Masajul terapeutic este un masaj cu intensitate şi profunzime crescute, este combinat cu presopunctură, şi poate fi executat pe toată suprafaţa corpului (exceptând zona inghinală).

Acesta este un masaj indicat tuturor, exceptând bebeluşii, iar din experiența de peste 19 ani în arta masajului, am ajuns la o concluzie: cine nu beneficiat de efectele extraordinare ale unui masaj terapeutic în această viață a trăit fără să își cunoască cu adevărat trupul și suferințele ascunse ale acestuia.

În cabinetul nostru masajul terapeutic este masajul cu cea mai mare cerere, el fiind executat cu măiestrie pe fiecare muschi în parte și ținându-se cont de fiecare nodul de acid lactic care a rămas în urma efortului fizic sau a celui psihic pe musculatura paravertebrală sau petraiectul nervului sciatic, de la prea mulst stat pe scaun.

Efectele acestui tip de masaj se simt de la prima sedință, iar dacă este facut cu regularitate iți poate influența viața în cel mai benefic mod posibil.

-Masajul de drenaj limfatic este un masaj medical, specific celor care au o circulație periferică precară. Scopul lui este să ajute sistemul limfatic în drenarea limfei care stagnează( de cele mai multe ori în picioare).

Sistemul limfatic, spre deosebire de sistemul circulator, nu are o pompă care să facă posibilă întoarcerea limfei cu usurință către sistemul de „curațare„ și cel excretor. ”Pompa” acestui sistem sunt mușchii, iar inactivitatea, statul la birou și problemele cardiace fac imposibl pentru organism să întoarcă limfa, ceea ce duce la umflarea extermităților.

Prin masajul de drenaj se produc mai multe efecte care ajută și susțin organismul să facă ceea ce ar trebui să facă de unul sigur. Unul din efecte este stimularea circulației periferice( care prea din limfă și o duce către eliminare) al doilea este acela de a pune în miscare limfa, a treilea este acela de a reduce durerea resimțită de tesuturile ”inundate” de limfă, al patrulea e de a stimula musculatura să reacționeze în vederea „pompării„ limfei.

       -Masajul de relaxare este un masaj executat pe toată suprafaţa corpului(exceptand zona inghinală) cu o intensitate scazută si executat superficial. Superficialitatea se referă la profunzimea execuţiei tehnicilor. Având ca beneficii detoxifierea corpului, tonifierea pielii, relaxarea muşchilor superficiali şi nu în ultimul rând relaxarea psihică.

Datorită “secolului vitezei” şi a adaptării la mediul acestuia, a cerinţelor de zi cu zi, atât pe plan profesional cât pe plan emoţional, avem cu toţii nevoie de relaxare. Cel mai plăcut mod în care ne putem relaxa este un masaj de relaxare executat profesional , într-un mediu plăcut şi igienic, cu uleiuri natural aromatice sau crème hidratante, ascultand o muzică relaxantă.


-Masajul sportiv este caracterizat printr-o intensitate şi o profunzime crescută, fiind executat pe aproape toata suprafaţa corpului, exceptând zona inghinală, capul, şi faţa anterioară a gâtului. Prin acest masaj se obţine o eliminare a acidului lactic produs de musculatură pe durata unui efort crescut, în timpul antrenamentelor, sau a unui loc de muncă solicitant sau stresant.

Este un mod foarte indicat şi în acelaşi timp efficient de de accelerare a recuperării muşchilor după efort. S-a demonstrat ştinţific că în timpul unui efort de intensitate crescută fibrele musculare se rup, ceea ce duce la o inflamare a fibrelor musculare, creând discomfort și ducând chiar și la dureri accentuate. Prin masajul sportiv executat cu creme speciale se obţine eliminarea acidului lactic, inclusiv din muşchii profunzi, prin accelerarea circulaţiei sangvine grăbind oxigenarea la nivelului ţesutului muscular și determinând sudarea fibrelor musculare într-un ritm mai alert.

      -Masajul anticelulitic

Masajul anticelulitic este un masaj de intensitate medie spre crescută cu o profunzime scăzută, el fiind executat de cele mai multe ori pe urmatoarele zone ale corpului: aripioarele superioare feselor, fese, coapse posterior şi anterior, abdomen, braţe.

Este masajul prin care se urmareste spargerea conglomeratelor de grasime, care dau aspectul de coajă de portocală. Cu ajutorul masajului şi a cremelor şi uleiurilor specifice acestui tip de masaj se obtine distrugerea grăsimilor, absorţia lor de către muschi pentru a fi consummate ca şi “combustibil” şi eliminarea lor cu ajutorul cresterii vitezei de circulaţie venoase a sângelui.

-Masajul capului este un masaj recomandat celor care petrec ore în șir în fața calculatorului. Este un masaj ce cuprinde scalpul, zona cefei, umerii și fața(dacă terapeutul consideră că este necesar poate să cuprindă și brațele), prin care se urmarește detensionarea zonelor mai sus enumerate, în vederea creșterii concentrării, scăderea durerilor de cap și cervicale, creștera circulației la nivel cervico-cranian și îmbunătățirea posturii. Este un masaj de intensitate medie, în care terapeutul se foloseste de puncte de presopunctură pentru a detensiona musculatura superficială sau profundă. Este de foarte mare ajutor în caul vertijului sau a spondilozei cervicale, ajutând la scaderea discomforului și creșterea calității vieții.

-Masajul gravidei este un masaj combinat intre masajul de relaxare și cel terapeutic alternându-se pe diferite zone ale corpului. Scopul acestui masaj este acela de a susține și ajuta viitoarea mamă să iși mențină un tonus atât fizic cât și psihic pe toata perioada sarcinii( facut cu foarte mare grija în primele 3 saptamani de sarcina, dar nu numai). El are și rolul de a hidrata pielea mamei, dar și de drenaj în ultimele două luni de sarcină, când picioarele încep să rețină tot mai multă limfă. Și nu în ultimul rând de a relaxa musculatura paravertebrală pe toată durata sarcinii, dar mai ales în ultimele luni. Acest tip de masaj poate face minuni dacă pe perioada sarcinii(dar și la nastere și în perioada urmatoare) dacă este susținut și de exerciții fizice adecvate și executate sub stricta observație a unui kinetoterapeut.

Sunați-ne la 0720.873.498 pentru a face o programare.