Img

Masaj relaxare

  • Ce este masajul de relaxare?

Masajul de relaxare nu are nevoie de o definiție somptuoasă, el este, pe scurt, un răsfăț. El promovează relaxarea psihologică, îmbunătățește tonusul pielii și circulația superficială.

Reprezintă cea mai bună alegere pentru a te destinde după o zi de muncă? Cu siguranță, da!

  • În ce constă masajul de relaxare?

Masajul de  relaxare este un masaj superficial sau de suprafață, care cuprinde manevre ușoare de alunecare, fricțiune sau tapotament, cu scopul de a reduce stresul psihologic de peste zi.

În timp ce masajul de relaxare este minunat pentru dumneavoastră, este mai puțin eficient pentru drenarea acumulării de acid lactic strâns sub formă de noduli în puncte cheie pe toată suprafața corpului (în această situație, potrivit este, masajul terapeutic).

În mod normal, vă recomandăm stiluri mai profunde de masaj atunci când suferiți de durere și lăsați relaxarea atunci când doriți doar să… vă relaxați!

  • De câte ori trebuie să beneficiem de un masaj relaxant?

De câte ori avem nevoie de relaxare mentală, dar și de destindere și deconectare de la problemele care ne înconjoară! Suntem cu toții din ce în ce mai obosiți, mai stresați, mai irascibili, din ce în ce mai departe de tot ce înseamnă prezent. Așadar, masajul de relaxare devine o necesitate în zilele noastre.

Indicat este minim 1 dată pe săptămână, fiind un masaj care se adresează întregului corp și durează aproximativ 60 min.

  • Cine poate beneficia de masajul de relaxare?

Acest tip de masaj este potrivit pentru toate persoanele care vor să se relaxeze și să aibă parte de o stare de bine. El este indicat și pentru cei care care fac multă mișcare, care suferă de afecțiuni de natură fizică, de la combaterea durerilor de mușchi, la tratarea unor afecțiuni ale organelor interne, motivele pentru care ar trebui să încerci această terapie sunt numeroase. Recomandat este și persoanelor care suferă de stres sau tulburări emoționale/psihice – anxietate, depresie etc.

Masajul de relaxare este recomandat și femeilor însărcinate. Poate avea rol terapeutic, în cazul durerilor sau ale picioarelor umflate.

  • Cine NU poate beneficia de masajul de relaxare?

Există și o serie de contraindicații ale masajului de relaxare. Sunt câteva situații în care pacienții nu ar trebui să apeleze la această formă de terapie: afecțiuni ale pielii (eczeme, arsuri etc.), febră, afecțiuni pulmonare (pneumonie), boli ale tubului digestiv, afecțiuni psihice majore etc.

  • Beneficiile masajului de relaxare

Masajul de relaxare are numeroase beneficii, printre care:

  • Te ajută să scapi de stres. Acest lucru duce la îmbunătățirea calității somnului (te ajută să scapi de insomnie) și te poate fi un ajutor împotriva anxietății și a depresiei. În plus, îmbunătățește concentrarea.
  • Menține elasticitatea pielii.
  • Masajul de relaxare îmbunătățește circulația sângelui, elasticitatea pielii și oxigenarea țesuturilor superficiale, astfel că vei vedea rezultate încă de la primele ședințe și te vei bucura de o piele cu un aspect mai ferm. De aceea, acest tip de masaj este recomandat și pentru întreținerea corporală.
  • Îmbunătățește circulația limfatică superficială. Corpul este ajutat să elimine toxinele.
  • Dezvoltă mobilitatea articulațiilor.
  • Te ajută să adopți o postură mai corectă, fiind mai relaxat după un astfel de masaj. Acest beneficiu este important în special pentru persoanele care petrec mare parte a zilei la birou.
  • S-a demonstrat că o singură ședință de masaj de relaxare are efecte benefice pentru pacienții care suferă de migrene cronice. Fie că faci parte din această categorie sau doar ai dureri de cap ocazionale, o ședință de masaj de relaxare te va ajuta.
  • Întărește sistemul imunitar.
  • Ajută la recuperare. În cazul persoanelor care fac efort fizic prelungit, cum sunt atleții de performanță, masajul de relaxare ajută la ameliorarea durerilor sau febrei musculare, astfel că susține o recuperare mult mai rapidă.

Programare online