Img

Nutritie

  • Ce este nutriția?

Nutriția este știința care interpretează interacțiunile dintre nutrienți și alte substanțe din hrană în raport cu mentenanța, dezvoltarea, reproducerea, sănătatea și starea de boală a unui organism. Include ingestia alimentelor, absorbția, digestia, biosinteza, catabolismul și excreția.

  • În ce constă Nutriția?

Nutriționistul face o evaluare a stării de sănatate a pacientului atât prin măsurători cât și prin recomandarea unor analize. ÎN urma acestora încercând să afle pe cale directă în ce constă alimentația lui zilnică pe o perioadă de timp. În urma consultației se face o evaluare a calității și cantității nutrienților pe care acesta îi aduce odată cu alimentația în organismul său. În urma căreia cu ajutorul pacientului ii crează o dietă care să îl ajute să își îmbunătățească caitatea vieții.

  • Când avem nevoie să vizităm un Nutrițoinist?

Din păcate trăim o perioadă în care suntem lipsiți de timp fizic pentru a ne mai găti și ca și bonus trăim într-o țară cu multe delicii culinare pline de multe calorii. Lipsa mișcării este și ea un factor care duce spre a lua în greutate, deci este portivit să ne îndeptăm către specialiști de câte ori simțim că nu mai deținem controlul alimentației sau dacă dorim să ne indeptăm cu pași repezi către o calitate a vieții mai bună.

  • Cine poate beneficia de un nutriționist?

Pornind de la sloganul : ”Ești ceea ce manânci”, cred că cu toții am avea nevoie de sfaturile unui nutriționist pe parcursul vieții. Cu cât mai devreme cu atât mai sănatoasă va fi alimentația pe care o vom avea și bineînțeles că odata cu ea și sănatatea noastră va fi mult mai bună.

  • Beneficiile nutriției:

Scăderea în greutate

Alimentație nutritivă

Tratarea diverselor boli nutriționale: diabet, reflux gastrointestinal

Îmbunătățirea metabolismului

Creșterea funcționării și calitații organelor

Îmbunătățirea randamentului zilnic

Scăderea durerilor produse de supraponderabilitate sau obezitate

Programare online