Img

Stretching

 • Ce este stretching-ul?

Stretching-ul este o formă de exercițiu fizic în care un anumit mușchi sau tendon (sau grup muscular) este flexat sau întins în mod deliberat pentru a îmbunătăți elasticitatea simțită a mușchiului și a obține un tonus muscular confortabil. Rezultatul este o senzație de control muscular crescut, flexibilitate și amploare de mișcare.

 • În ce constă stretching-ul?
Termenul de “stretching” se referă la o gamă de exerciţii prin care se realizează întinderea musculaturii, mai exact mişcări de mobilitate ale corpului. Cu toate că se numără printre cele mai importante elemente ale antrenamentului, este ignorat de foarte multe persoane. Stretchingul se realizează după o prealabilă încălzire a întregii musculaturi (prin exerciţii de aerobic sau jogging).
 • De câte ori este indicat să realizăm manevre de stretching?

Poți face stretching în fiecare zi. Îți recomandăm să începi după-masa, când mușchii și articulațiile sunt deja puțin încălzite. După una-două săptămâni, poți începe cu exercițiile de stretching dimineața – sunt cele mai utile ca să simți rezultatele; suntem siguri că ai experimentat măcar o dată o dimineață în care te-ai trezit cu unele articulații înțepenite.

Nu există restricții speciale la timp, cel mai adesea întinderea se face de două până la trei ori pe săptămână timp de o oră, fiecare exercițiu fiind de minim 30 de secunde.

 • Cine poate beneficia de stretching?

Acest tip de terapie este potrivită pentru persoanele de orice vârstă și chiar pentru femeile însărcinate.

 • Cine NU poate beneficia de streching?

Nu există practic contraindicații, cu excepția unor tendințe care nu sunt recomandate persoanelor care suferă de hernie și hipertensiune arterială.

 • Beneficiile stretching-ului:
 • Stretchingul reduce stresul.Simți ca și cum ai aveau un bolovan între umeri care îți apasă mușchii? Stretchingul te poate ajuta. Stretchingul zilnic păcălește mușchii pentru a se simți mai relaxați, în timp ce reduce tensiunea fizică și mentală.
 • Va fi mai puțin probabil să te rănești. Stretchingul îți pune corpul pe modul „antrenament” și acuitatea mentală vă va face să acordați mai multă atenție modului în care funcționează mușchii.
 • Vei maximiza antrenamentul.Stretchingul zilnic te ajută să-ți atingi mai bine scopurile antrenamentului. Permițându-i corpului să se relaxeze mai profund în activități cum ar fi genu-flexiunile, puteți realiza un antrenament mai complet.
 • Vei reduce durerea și te vei putea mișca mai ușorEvitați stretchingul static, și concentrați-vă mai mult pe stretchingul bazat pe o gamă de mișcări. Acest lucru va ajuta la reducerea durerilor corporale și vă va crește gama de mișcare.
 • Va fi mai puțin probabil să cazi sau să te împiedici. Stretchingul poate ajuta la conștientizarea mușchilor motorii fini, asigurându-vă, astfel, că aveți o capacitate de echilibru mai bună.
 • Gata cu epuizarea de la 3:00 P.M. Stretching-ul te poate ajuta să treci de epuizarea din timpul zilei mai bine decât o face cafeaua sau alți stimulenți. Doar câteva minute de stretching în loc de câteva minute la Starbucks ajută circulația sângelui prin corp,  inclusiv la creier. Schimbă latte-ul obișnuit cu stretching-ul și vezi ce efecte poate avea.

 

Programare online