Img

Psihoterapie

  • Ce este pshihoterapia?

Psihoterapia constă într-o serie de tehnici care au ca scop tratarea sănătății mentale, emotionale, precum și unele afecțiuni psihiatrice.

  • Cum funcționează Psihoterapia?

Psihoterapia ajuta pacientul să înteleagă care sunt factorii ce le determină stările și îi ajută să accepte punctele slabe, dar și dezvoltându-și punctele forte. Cu ajutorul psihoterapeutului oamenii își pot identifica sentimentele și modalitatea în care percep viața, fiindu-le mai ușor să facă față situatiilor dificile.

  • Tipuri

Terapie Comportamentală

Terapie familială

Terapie cognitivă

Terapie de grup

Terapie interpersonală

  • De căte ori trebuie să beneficiem de Psihiterapie?

Psihoterapia este terapia care se bazează pe comunicarea dintre Psihoterapeut și pacient, între aceștia creându-se o relație bazată pe încredere, ceea ce poate lua uneori luni de zile.

Principala problemă a terapiei este aceea că terapia nu este dusă până la capat, oamenii renunțând înaite de a avea rezultatele scontate.

  • Cine poate beneficia de psihoterapieterapie?

Psihoterapia tratează diferite probleme ca: depresia, anxietatea, tulburarea de stres post-traumatic, stima de sine scazuta, tulburarea obsesiv-compulsiva, dependenta, crizele emoționale. Oricine se află în una din situațiile expuse sau alte șituați asemănătoare poate beneficia de terapie.

  • Cine nu poate beneficia de această terapie?

Această terapie se adresează direct celor acre doresc să facă o schimbare în viata și în comportamentul lor, de aceea cei care nu simt că au nevoie sau nu își doresc acest lucru nu vor beneficia de avantajele ei.

  • Care sunt beneficiile psihoterapiei?

Dezvoltă capacitatea de a te întelege pe tine,

Crește capacitatea de a-ți  descoperi propriile obiective și valori

Dezvoltă abilitățile de interelațonare oamnenii

Ajută la înțelegerea problemelor și depășirea acestora

Reduce depresia sau anxietatea

Programare online