Psihoterapia constă într-o serie de tehnici care au ca scop tratarea sănătății mentale, emotionale, precum și unele afecțiuni psihiatrice.
Psihoterapia ajuta pacientul să înteleagă care sunt factorii ce le determină stările și îi ajută să accepte punctele slabe, dar și dezvoltându-și punctele forte. Cu ajutorul psihoterapeutului oamenii își pot identifica sentimentele și modalitatea în care percep viața, fiindu-le mai ușor să facă față situatiilor dificile.
Terapie Comportamentală
Terapie familială
Terapie cognitivă
Terapie de grup
Terapie interpersonală
Psihoterapia este terapia care se bazează pe comunicarea dintre Psihoterapeut și pacient, între aceștia creându-se o relație bazată pe încredere, ceea ce poate lua uneori luni de zile.
Principala problemă a terapiei este aceea că terapia nu este dusă până la capat, oamenii renunțând înaite de a avea rezultatele scontate.
Psihoterapia tratează diferite probleme ca: depresia, anxietatea, tulburarea de stres post-traumatic, stima de sine scazuta, tulburarea obsesiv-compulsiva, dependenta, crizele emoționale. Oricine se află în una din situațiile expuse sau alte șituați asemănătoare poate beneficia de terapie.
Această terapie se adresează direct celor acre doresc să facă o schimbare în viata și în comportamentul lor, de aceea cei care nu simt că au nevoie sau nu își doresc acest lucru nu vor beneficia de avantajele ei.
Dezvoltă capacitatea de a te întelege pe tine,
Crește capacitatea de a-ți descoperi propriile obiective și valori
Dezvoltă abilitățile de interelațonare oamnenii
Ajută la înțelegerea problemelor și depășirea acestora
Reduce depresia sau anxietatea
Programare online